Pages

Friday, October 1, 2010

Berpindah Ke Blog afiqaiman[dot]com


Harap maklum kepada semua pembaca blog sekilas pena. Aku sekarang dah tak update blog ni sebab ada satu lagi blog yang perlu aku update. So, malas dah la nak update banyak2 blog ni. Idea aku bukan banyak pun nak update sehari sampai 2-3 blog. Agak2 la bai. So, malas nak cakap panjang. Apa2 nanti sila rujuk blog afiqaiman[dot]com | an explosive blog against time. Bye.

Wednesday, August 18, 2010

Konspirasi Starbucks


Ni sambungan dari artikel The Arrivals yang aku tulis tempoh hari. Ang tertarik tak nak baca. Tak pun! Ala jangan macam tu. Pi la tengok. Aku tak untung sesen pun. Aku just nak ang tau disebalik realiti kehidupan kita ni. Kalau tak nak jugak ok fine. Pi layan blue. 

Hari ni kita gomong sikit pasal Starbucks. Dalam dokumentari tu ada petik sedikit pasal benda alah ni. Kenapa? Ha jangan kalut. Ceq nak citer la ni. Sabaq sat noh. Tu la, suruh tengok tak nak pastu nak susahkan aku pulak. Cilake! Ekeke. 

Ok kita stat ngan perkataan STAR yang ada kat benda alah tu. Dalam dokumentari tu ada cakap yang ayat STAR tu merujuk kepada bendera sebuah negara kecik yang cinabeng yakni Israel. Star=Bintang yang terdapat kat bendera depa tu la. Tak sanggup aku nak boh gambaq bendera cilake tu. Google jela ok.

BUCKS pulak merujuk kepada duit. Tau tak duit? Ish apa benak sangat duit pun tak tau. Pastu selama ni yang ang pi makan kat kepsi bayar guna apa? Bulu kaki? 
Ni la yang dipanggil duit. Faham?!!!

Cuba kaitkan Star dan jugak Bucks. Tak ke ianya merujuk duit yang disalurkan kepada geng sialan tu? Ha pikir cepat! So macam mana? Nak pi makan kat sana lagi? Nak ke? Ok terserah la. Tugas aku cukup sekadar berkongsi apa yang aku ada. Nak dengar ke tak lantak ang la. Tapi kalau pi sana pun sila pikir dua tiga kali jugak sebelum menelan buta2 apa yang ang beli dari depa. Mana tau ada something ke. Something? Apa maksud aku? Pikir-pikirkan dan selamat menjamah!

p/s : Renungkan wahai teman. Terima kasih sebab membaca.

Tuesday, August 17, 2010

The Arrivals-Dokumentari Pembongkaran Dajjal

Sapa penah tengok?

Baru tadi aku amik video2 pendek tentang dokumentari yang aku kira amat baik untuk dikongsikan bersama. Video ni kalau tak silap aku dah lama. But aku yang baru terkinja-kinja nak tengok. Ala tapi aku yakin mesti bukan suma penah tengok kan. So sapa yang tak penah tengok patut baca benda ni. Kalau baca kat blog lain maybe penerangannya agak skema dan serius. Bagi yang suka santai2 je sila baca kat blog aku. nampak je santai tapi penuh ngan ilmu. Kira ok la kan. Ekeke.

Video ni ada sampai 51 part di mana setiap part tak sampai 15minit pun. Tapi sarat ngan fakta yang boleh buat kita pikir sejenak. Jangan risau sebab video ni sedara kita jugak yang buat-Noreagaa dan Archernahr. Dengki punya pasal sampai depa dapat ugutan bunuh kat internet. Dasar wtf!!! Dalam tu ada macam2 antaranya, freemason jadah apa yang mastika dok kalut cerita tu.

Kalau korang berminat boleh la cari kat youtube. Kalau nak dengar aku cerita pun boleh tapi lambat sikit. Aku baru tengok part 3. Nak stadi lagi ok. Aku student sila faham. But insyaAllah aku akan bagi yang terbaik buat korang. Ssyy jangan gitau sesapa aku tulis benda ni. Bahaya ok. Baca dan tutup mulut sudah. Aku cerita ni sebab nak kongsi bukan nak hasut korang. Faham kan? Apa2 nanti aku rojer lain. Ni mukaddimah review cerita yang bakal buat korang terkejut ngan apa yang aku nak kongsi nanti. Biarlah korang tunggu dengan perasaan yang berdebar-debar. Nak cepat sila ke youtube. Sekian.

p/s : Boleh ke aku nak teruskan entri ni? Ada ancaman dari sesapa tak?
Related Posts with Thumbnails