Pages

Sunday, July 25, 2010

Just Muntahan Idea

3.08PM... Hati kecil ni mula meronta-ronta. Jari jemari sibuk memperkemaskan diri. Tarian demi tarian bakal dipentaskan di atas papan kekunci ni. Lihatlah... Fikirlah... Bicarakan ia dengan sepenuh jiwa dan ragamu wahai sang perantau...

***************

Pergh!!! Sedikit mukaddimah yang takleh blah. Hehe. Terasa nak update blog lak saat2 macam ni. Sang mata tak bagi lampu hijau untukku tidoq. Dah la baru sampai Puncak Alam je ni, alahai... Erm takpe, aku amik masa ni untuk update sedikit sebanyak pasal blog yang ntah pape ni. Boleh jugak hilangkan rasa boring, kan? Padahal banyak lagi keje aku kena buat, saje nak habiskan masa. Dasar manusia tak pandai manage time betul la aku ni.

Ha hari ni kira last la cuti mid sem guwa bai. Seminggu cuti guwa tarak rase pape pun. Guwa bangun pagi, guwa mengcekik, guwa mandi, guwa tengok tv, guwa tidoq. Dah macam bangkai mayat hidup guwa rasa. Cuti memang best tapi slot yang terisi waktu saat2 kecutian tu yang buat jadi tak best. Try waktu cuti pi diving ke, camping ke wah cambest sikit kan. Takde la memondan sepanjang cuti tu. Asyik terperap je dalam rumah. Apa kes lu bai???

ok gak dok dalam hutan ni

Ok dah. Tutup bab bercuti yang hanya menyedihkan. Tettt..............(aku tertido). Penat kot, sebab tu letak je kepala atas bantal terus dibuai mimpi. Baru terjaga je ni teringat entri ni still tergendala. Tak best la cam gitu. Jangan buat kerja separuh jalan. So aku kembali ke laptop ni dan terus memuntahkan idea2 yang baru dapat hasil 'penangkapan' idea dalam alam mimpi tadi. Fresh lagi umpama ikan yang baru dinaikkan oleh nelayan. But apa pun, kepala guwa dah pening, guwa nak rehat sikit lagi. Cukupla dulu setakat ni entri guwa kali ni. Bace jangan tak bace...

p/s : sat je masa berlalu tapi insan dalam diri ni still tak jumpa kebenaran hakiki...

9 comments:

::AnEp:: said...

tido jer keje ko..haha

echah mashuri said...

mane da blog thpape...best pe lepak sini:)

afiq aiman said...

a'a ea la tu best...aku tak capai tahap moksya lg dalam dunia penulisan ni...bg masa sikit lagi k

yui92 said...

kebenaran apa lak yg hg cari ni afiq aiman oii? ehehe

afiq aiman said...

mesti la cinta hakiki...rasa tak best hidup bila hati ni macam gelap je

iza sweety said...

nk cri gk...biar hdup aman n bahgia...wah gitu....

m6hidrogen said...

cari lagi dan cari lagi jumpa dan cari lagi

Air Nano HiDroGeN

amirah said...

suka ja baca entry lu yg ntah apa2..haha..
kira ringan kpla r lepak cni

~MiSs iFF@~ said...

suke lg entri cmni dr entri yg mengutuk org sn cni..two thumbs up afiq! ngeee

Related Posts with Thumbnails