Pages

Saturday, July 10, 2010

Aku Terkena

Laptop ni memang la...Ada ke dia buat cilake kat aku malam ni. Sepatutnya malam ni aku dah habiskan satu bab dalam buku Gian Coli tu tapi gara-gara menatang ni stadiku tertangguh. Citernya macam ni........................

Tadi kan kite guna laptop untuk baca blog kawan kite ngan blog kite sendiri. Yela kite cewi lagi ngan blog kite. Sebab tu kite asyik buka je blog kite tgk ada komen ke tak. Kalau ada kite gembira tak terkate. Kalau takde kite rasa mcam cilake. Penat kite tulis tapi takde hasil. Kalau Lembaga Hasil Dalam Negeri datang cari kite mau terkentut kite nak jawab. Lepas kite guna tadi tiba giliran roomate kite guna lak. Dia nak download lagu apa benda entah. Tiba-tiba kecelakaan datang apabila laptop kite hang/jam. Kite pun tanpa rasa belas kasihan terus unplugged charger laptop tu dan cangak bapak lagi, terpadam la menatang tu. Kite dah cabut bateri dia awal lagi. Adess.Takpe kite on balik. Lepas tu kan kite trus nak serve internet. Arghh takleh connect la pulak. Asyik nek proxy jadah apa tak tau. Kite pon dengan rasa sedikit cuak terus cari mechanic, nak suruh repair kite punya laptop la. Jumpa la mechanic sorang yang amat berbesar hati nak bantu kite. Berjam jugak la kite tunggu si mechanic tu repair kite punya laptop. Hasilnya sedikit hambar. Tak leh connect jugak la sial. Aku nak marah la ni. Banyak kali dah aku try dia buat hal lagi. Suma aku bagi dah. Tengok blue movie la. Tak puas hati lagi ke laptop sekor ni. Jangan buat hal ngan aku la bangang.


Aku pun tanpa rasa kemaluan malu terus pi mintak tolong kat housemate aku sorang ni. Tak sampai seminit siap masalah ni. Benda mudah tapi sebab kite yang tak tau jadi payah la. Cilake!!! Masa aku terbuang macam tu je. Nasib baik hg laptop aku yang 1st, kalau tak...Aku rasa diperbodokan oleh teknologi zaman sekarang yang begitu rumit untuk difahami tapi begitu mudah jika didalami. Wah sastera cayelah.Piweetttt !!!



p/s : len kali orang suruh belajar jangan lawan...kalau tak jadi macam ni la..padan muka hg Afiq..rasakan...

5 comments:

iza sweety said...

header ney better dr yg lma...lbh ssuai gn ctatan sowg prantau....entri bgs cz ad nsht n pngajrn...lau suma entri ceni laaaaaaggiiiiiiiiiii bgs!

Ikhwan Addin said...

mcm laptop aku ja~ hahahaha

ashez~ said...

sabaq afiq.. sian lptop tuh.
t lau anx bling t nk pkai ap g nk tlis entri bru.. haha~

yui92 said...

apa yg berlaku sebenarnya niyh? ada orang buat prank ka? ehehe

iza sweety said...

bkn prank tp si afiq ney mmg x rti sbr...suma bnda nk dimrhnya....ish3,bhaya owg ceni....hehehe

Related Posts with Thumbnails