Pages

Tuesday, August 3, 2010

Guwa Nak Up Sikit

blog lagi!!!

Sebelum tu, guwa nak ucapkan terima kasih kepada rakan guwa, Abe Amir sebab sudi meminjamkan broadbandnya kepada guwa. Internet kat rumah ni ada masalah apa pun tak tau. Takleh nak connect. Memang cilake. Terbantut habis keja guwa. Tapi nak buat macam mana, internet free so tak payah dok mengada komplen macam2.

Guwa sekarang dalam proses nak maju lagi setapak dalam dunia blogging ni. Walaupun ilmu blogging guwa hanya seciput, guwa tetap nak beranikan diri untuk berdiri teguh dengan domain dan web hosting sendiri. Ilmu boleh di cari tapi keberanian sukar ditemui. Kihkihkih. Guwa sekarang dalam proses la. Tak tau la nak siap suma tu bila. Pada awalnya takde sesapa nak bantu. Akhirnya ada jugak insan baik hati nak tolong guwa buat suma ni. Siapa insan tu? Ha nanti guwa gitau sape insan tu dalam entri 1st guwa. InsyaAllah. Takot jugak kalau2 guwa terkantoi di pertengahan jalan. Harap2 tak la.

Guwa sebenarnya seorang budak yang tak bape nak celik IT. So payah jugak la bila orang macam guwa ni nak majukan diri dalam dunia di hujung jari ni. Tapi suma tu bukan mustahil untuk dilaksanakan jika diiringi dengan usaha yang tanpa putus. Perghh ayat falsafah. Benci!!! Tu la hakitkatnya. Guwa kalau belajar something yang baru, guwa akan cuba improve agar benda tu jadi lebih elok. Kecuali stadi subjek2 yang membosankan tu. Bab stadi memang guwa surrender awal melainkan stadi yang merapu meraban je. Contohnya photoshop ke, dll. Tapi guwa kena terus belajar sampai ada ijazah tak pun Phd ke. Yang tu untuk jangka masa yang panjang.

Hari ni, guwa berblogging sebagai part time je. Takde masa lagi nak buat secara full time. Banyak keja nak buat lagi. Nanti bila dah grad, sementara tunggu CEO mana2 company jemput guwa keja, so masa tu la guwa nak jadi full time blogger walaupun sekejap. Nak jadi full time blogger bukan senang. Kena rajin dalam suma bidang. Rajin bace dan suma2 la. Nanti baru dapat jadi Top !00 blogger in Malaysia. Wah hebat gitu. Guwa bercita-cita tinggi dalam semua bidang yang guwa ceburi. Alang2 dah tersangkut dalam dunia blogging ni, apa salahnya letak aim tinggi sikit nak maju ke depan. Biar nanti berdiri sama tinggi dengan blogger ternama kat Malaysia ni. Amacam? Sape yakin guwa mampu lakukan? Tunggu dan lihat ok.

Kepada yang suka baca karya guwa, nanti guwa harap korang still sokong guwa dari belakang. Jatuh bangun blog guwa terletak kepada kalian suma. Guwa just tulis. Korang yang nilai.Ok guwa malas nak cakap panjang pasal benda ni. Takot orang kata guwa cakap kosong lak. Nantikan kemunculan blog terbaru guwa ok. InsyaAllah suma kan berjalan lancar jika takde halangan dari mana2 pihak. Terima kasih kerana sudi baca. Guwa gerak dulu ok. Sekian.

7 comments:

nur 'afifah :) said...

macam menarik..!!
gud Luck..!! :)

amirah said...

sy sokong kamu

yui92 said...

ganbatte neh

abe amir Acs said...

sama2 abe amir ucpkn, bngaa kerna dpt mmbntu...hoho2, moga impian tuk mmpunyai web hosting sndri trlaksana...insyaAllah,,..:)

++m!3yr4h_nAnEA++ said...

gud luck la utk lu...

Kayun said...

bonne chance(benarkah eja begini??)
gagaga

afiq aiman said...

menatang apa bonne chance tu kayun oi

Related Posts with Thumbnails