Pages

Wednesday, August 18, 2010

Konspirasi Starbucks


Ni sambungan dari artikel The Arrivals yang aku tulis tempoh hari. Ang tertarik tak nak baca. Tak pun! Ala jangan macam tu. Pi la tengok. Aku tak untung sesen pun. Aku just nak ang tau disebalik realiti kehidupan kita ni. Kalau tak nak jugak ok fine. Pi layan blue. 

Hari ni kita gomong sikit pasal Starbucks. Dalam dokumentari tu ada petik sedikit pasal benda alah ni. Kenapa? Ha jangan kalut. Ceq nak citer la ni. Sabaq sat noh. Tu la, suruh tengok tak nak pastu nak susahkan aku pulak. Cilake! Ekeke. 

Ok kita stat ngan perkataan STAR yang ada kat benda alah tu. Dalam dokumentari tu ada cakap yang ayat STAR tu merujuk kepada bendera sebuah negara kecik yang cinabeng yakni Israel. Star=Bintang yang terdapat kat bendera depa tu la. Tak sanggup aku nak boh gambaq bendera cilake tu. Google jela ok.

BUCKS pulak merujuk kepada duit. Tau tak duit? Ish apa benak sangat duit pun tak tau. Pastu selama ni yang ang pi makan kat kepsi bayar guna apa? Bulu kaki? 
Ni la yang dipanggil duit. Faham?!!!

Cuba kaitkan Star dan jugak Bucks. Tak ke ianya merujuk duit yang disalurkan kepada geng sialan tu? Ha pikir cepat! So macam mana? Nak pi makan kat sana lagi? Nak ke? Ok terserah la. Tugas aku cukup sekadar berkongsi apa yang aku ada. Nak dengar ke tak lantak ang la. Tapi kalau pi sana pun sila pikir dua tiga kali jugak sebelum menelan buta2 apa yang ang beli dari depa. Mana tau ada something ke. Something? Apa maksud aku? Pikir-pikirkan dan selamat menjamah!

p/s : Renungkan wahai teman. Terima kasih sebab membaca.

4 comments:

Zairie Husin said...

star + buck???? hehe

my recent post:
mari bantu cari @ sebarkan berita kehilangan adik wan nur

amirah said...

starbuck bukan xhalal ka?

Gerimis Senja said...

jus nak tau, starbuck owned by Israel ke? thnks.

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Related Posts with Thumbnails